Hoe zilver verkopen?

Werkwijze

Als je in de buurt van grote stedelijke stadscentra woont, zul je waarschijnlijk verschillende lokale opties kunnen vinden om je edelmetaal te verkopen.

Lees verder en ontdek alles over wat je moet weten, inclusief enkele nuttige tips over hoe zilver verkopen.

Werkwijze zilver verkopen

Belangrijke tips voor het verkopen van zilver:

  • Ga niet zomaar in op het eerste aanbod dat je krijgt
  • Verkoop je edelmetaal niet aan pandjeshuizen of op websites zoals eBay, tenzij je bereid bent om 10% van de opbrengst te verliezen
  • Verkoop je edelmetaal niet aan een inkoper zonder je huiswerk te hebben gedaan over hun zakelijke praktijken en klantbeoordelingen
  • Accepteer geen bankcheques
  • Verkoop niet alleen op basis van de hoogste biedprijs, maar houd ook rekening met de veiligheid, de professionaliteit en ervaring van de koper

Hoe en aan wie jouw edelmetalen verkopen?

Als de tijd komt dat je jouw edele metalen wilt verkopen, dan is het belangrijk dat je weet wat je doet. Anders loop je het risico bedrogen of opgelicht te worden door oneerlijke inkopers die niets liever willen dan gebruik maken van jouw naïviteit om snel en gemakkelijk winst te maken. Volg de stappen hieronder om een eerlijke prijs voor je zilver te krijgen.

Bepaal de waarde

Voordat je weet welk bedrag je kunt verwachten voor je goud of zilver, moet je eerst weten wat je hebt. Onderzoek nauwkeurig het gewicht, de zuiverheid en de staat van de artikelen die je probeert te verkopen, aangezien deze factoren van invloed zijn op hun waarde.

Doe vervolgens je onderzoek om tot een schatting te komen. Bepaalde munten met numismatische of historische betekenis halen een hogere prijs dan hun edelmetaalwaarde, maar dit komt vrij zelden voor. Daarnaast is het een goed idee om de huidige spotprijs van goud of zilver te kennen.

De spotprijs is de kostprijs voor de levering van fysiek metaal, die in deze markt dagelijks verandert. De spotprijzen van goud en zilver worden doorgaans gemeten in troy ounces, gelijk aan 31,1035 gram en in kilo’s.

Weet je niet wat je in huis hebt of hoe je de waarde ervan kunt onderzoeken? Breng je goud of zilver naar een ervaren inkoper die gespecialiseerd is in edelmetalen en vraag om de inkoopwaarde ervan te schatten.

Vermijd oneerlijke inkopers

Pas op voor online cash-for-gold winkels en particuliere advertenties. Deze diensten houden vaak verband met oneerlijke handelspraktijken. Ze zullen proberen om elke truc uit het boek te gebruiken om je ertoe te brengen jouw edelmetalen voor een te laag bedrag te verkopen. Dergelijke inkopers staan erom bekend dat ze verkopers geen nauwkeurige of actuele spotprijzen meegeven.

Verkoop niet online, maar bij een inkoper die een fysieke winkel heeft

Veel mensen kiezen ervoor om hun zilver online te verkopen om het gedoe van een persoonlijk bezoek aan een inkoper te vermijden. Hierdoor nemen ze echter het risico om opgelicht te worden, want niet elke online inkoper hanteert  transparante inkoopprijzen.

Daarom is het beter jouw edelmetaal naar een betrouwbare zilver inkoper te brengen die je zal  meenemen in het proces. Bovendien zal de inkoop op een legitieme manier verlopen, waardoor je problemen achteraf vermijd.

Hoe zilver verkopen voordelen

Hoe zilver verkopen: de voordelen van een ervaren inkoper

Als je verkoopt aan een gevestigde inkoper, kies je voor ervaring en zekerheid. Een ervaren inkoper van goud en zilver zal nooit meewerken aan heling door je identificatiegegevens op de juiste wijze te registreren. Hiermee volgt hij de wettelijke regelgeving voor de aankoop van oude edelmetalen van consumenten. Een ervaren inkoper heeft kennis van zaken en biedt eerlijke prijzen. Hij zal ook conforme weeginstrumenten gebruiken voor het taxeren. Daarnaast zal hij ook een gelijke oversteek hanteren: gelijk geld voor je ingeleverde zilver.

Scroll to Top