Waar zilver verkopen?

Nu je weet hoe en wanneer je zilver moet verkopen, rest er nog een laatste belangrijke vraag: waar moet je jouw zilver verkopen?

Laten we beginnen met waar je zilver beter niet verkoopt.

Waar zilver verkopen

Waar zilver niet verkopen?

Online

Om verschillende redenen is zilver online verkopen niet zo’n goed idee, omdat je geen persoonlijk contact hebt met de inkopers en vaak hun werkwijze moeilijk te volgen is.

Online veilingen

Ook veilingen zijn een manier om je edelmetaal voor contant geld te verkopen. Alhoewel het steeds populairder wordt, met dagelijks meer dan 33.000 aanbiedingen op eBay, betekent het echter niet dat het jouw beste keuze is.

De grootste zorg die je over eBay moet hebben, zijn de verkoperskosten die je winstmarges zullen aantasten. Standaardtarieven zijn 10% en gaan vanaf daar omhoog. Dit is exclusief invoegkosten, upgrades, verzendkosten of PayPal-kosten die nog eens 2% zijn. Dus als je dit allemaal bij elkaar optelt, vraag je je terecht af of het wel een goed idee is om online te verkopen op eBay.

De betaling gebeurt ook niet onmiddellijk en kan weken duren nadat de koper je metalen heeft ontvangen, met als gevolg een overvloed aan horrorverhalen.

Waar wel verkopen?

Je edele metalen verkoop je beter via betrouwbare en gerenommeerde lokale inkopers. Deze winkels zijn een snelle en veilige manier om je zilveren voorwerpen te verkopen. Bovendien kun je er een fatsoenlijke prijs verwachten, omdat de inkoper werkt volgens de wettelijke regelgeving.

Op de volgende pagina vindt je enkele inkoopadressen waar je zilveren voorwerpen op een veilige en eerlijke manier kunt verkopen, omdat er uitsluitend face-to-face wordt gewerkt.

Scroll to Top